GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Reha Gündüz Aksoy Anadolu Lisesi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Şbt

Reha Gündüz Aksoy Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapılan kermeste elde edilen gelir ile alınan elektrikli tekerlekli sandalye, Evde Bakım Yardımından yararlanan engelli müracaatçımıza teslim edildi. Öğrencilerimize ince düşüncelerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ock

9, 10 ve 11. sınıflar kendi kademelerinden diğer sınıflarla bilgilerini yarıştırdı. 9/D Sınıfı, 10/C Sınıfı ve 11/B sınıfı bu yarışmanın birincileri oldu. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

Okulumuz öğrencilerinin katkılarıyla düzenlediğimiz kermes etkinliği ile yürüme engeli olan bir öğrenci yararına "Akülü Tekerlekli Sandalye" yardımı yapmak hedeflenmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Ock

Aile ve Sosyal Politikalar müdürlüğünden gelen alanında uzman kişiler tarafından okulumuz öğrencilerine akran zorbalığı semineri verilmiştir. Bu seminer, öğrencilerimizin empati duygusunun geliştirerek akran zorbalığı konusunda bilinçli bireyler olmalarına katkı sağlamıştır.

Ara

Gaziantep’in kurtuluşunun yıl dönümü okulumuzda törenlerle karşılandı. Kurtuluş Savaşı döneminde düşmana karşı, açlık ve yokluğa rağmen yüreklerindeki vatan aşkıyla 2 yıl boyunca büyük bir direniş sergileyen Gaziantepliler, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını kutladı.

Ara

“2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” dolayısıyla Reha gündüz Aksoy Anadolu lisesi olarak sınıflarımızda oluşturduğumuz kumbaralarımızla Gaziantep üniversitesi çocuk hastanesi bölümünde yataklı tedavi gören minik yavrularımıza doktor hemşire ve hastane öğretmenimizin belirttiği ihtiyaçlar doğrultusunda hediyeler alarak ziyarette bulunduk. Çocukların eğitim-öğretime devam ettikleri etkinlik ve öğrenme alanları olan sınıfı da ziyaret ederek tedavi görmekte olan minik kardeşlerimize okulumuz adına şifa temennilerinde bulunarak ziyaretimizi sonlandırdık. Bu projeye cep harçlıklarıyla katkı sağlayan ve emeği geçen her bir öğrencimize aldıkları sorumluk ve gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Eğlenceli saksafon dinletisi sayesinde hem öğrenciler hem öğretmenler keyifli vakit geçirdi.

Ara

Şube öğretmenler kurulu toplantıları yapıldı. Sınıf rehber öğretmenleri, sınıfında dersine giren bütün branş öğretmenleri ve okulumuzun rehber öğretmenleri ile birlikte; gündem maddelerine göre sınıf başarısını ve sınıfındaki bütün öğrencileri değerlendirdi. Öğrencilerin başarısını arttırmak, eğitim öğretimi daha verimli hale getirebilmek için gerekli kararlar alındı.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen tören saygı duruşu ve İstikal Marşıyla başlamıştır. Daha sonra günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar, okulumuz tarih öğretmeninin şiir okuması, öğrencilerimizin düzenlediği tiyatro gösterisi ve düetle devam etmiştir. Son olarak okulumuz müzik öğretmeninin düzenlediği okul korosuyla Atatürk Marşı söylenmiş, Cumhuriyet Bayramı 100. Yılına yakışır neşe ve coşkuyla kutlanmıştır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 29 Ekim 1923'te "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Ulusuna bırakılmış en büyük miras ve asla vazgeçilemez bir değerdir. Bu gün sayın okul müdürümüz ve değerli öğretmenlerimizle Cumhuriyetin 100. Yılı neşe ve coşkuyla kutlamıştır.

Ekm

25 Ekim 15:30'da değerli velilerimizle okul aile birliği toplantısı yapılmıştır.

Ekm

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Şehir Tiyatrosu ilk oyununu, Antep Savunması’nı konu alan “Güvercin Çocuklar Oyunu” ile sergiledi. Güvercin Çocuklar Oyunu, o tarihte vatan müdafaasına katılan Kuvayımilliye çocuklarının fedakarlıklarını ve göstermiş oldukları cesareti işliyor. Okulumuz öğrencileri bu etkinlikte yaşadığı toplumun bir üyesi olma bilincine erişirken aynı zamanda eğlenceli ve kaliteli vakit geçirmiştir.

Verimli Çalışma Konulu Seminer